Bilatu

Atalak

Txat

Erantzunaupaa 16.06.2014 11:00
neskak kirol gehienetan baztertuta uzten dira,mutilak baino kalitate gutxiago dugula uste dute askok
Erantzunzurrukutune 16.06.2014 11:00
denok omen gaude ez konforme, baina "la viiiddaaaa sssiiiiiguuue iguuuuuaaaalllll!
ErantzunGora bihotzak 16.06.2014 11:00
neskak profesionalak direnean beste soldata bat behar dute baita euren familia aurrera ateratzeko, nire ustez ez da bidezkoa mutilek hainbeste izanda emakumeek beste soldata bat behar izatea
Erantzunzurrukutune 16.06.2014 10:58
eta nesken taldeak? noizko profesional?
ErantzunHiruket 16.06.2014 10:54
Opioa …. nire ustez, hori baino txarragoa da… "Ogi eta zirku" horrekin…kokoteraino nago!!!! Posible baldin balitz, intsumisoa izango nintzateke
ErantzunGora bihotzak 16.06.2014 10:54
herriaren opioa da zalantzarik gabe, izan ere, orain mundialaren aitzakiarekin murrizketak egiten ari dira, eta hiritarrak futbolarekin tontotuta daudenez ez diete murrizketei kontra egiten.
Erantzunzurrukutune 16.06.2014 10:54
ondo ikusten duzue umeak hain gazteri, profesional gisa tratatzea Lezaman eta halako lekuetan?
ErantzunIru 16.06.2014 10:53
Gaur egun futbolak nagusitasun handia du eta bestelako arazoak alde batera lagatzen ditugu, askotan garrantzia handiagokoak direnak.
ErantzunIeeepa! 16.06.2014 10:51
dudarik gabe!
Erantzunzurrukutune 16.06.2014 10:51
futbola herriaren opioa?
ErantzunDavidCollem 16.06.2014 10:49
kotxeak bidegorrietan aparkatzen badute izuna mereziko dute
ErantzunHiruket 16.06.2014 10:49
Irakurri nuen Bilbon autobusak moldatuko dituztela bizikletak eramateko, atzeko aldean……hori ona izango litzateke, ezta? Nahiz eta bidegorri ez izan, edo aldapatsuegia izatekotan … arazorik ez!!!
ErantzunIeeepa! 16.06.2014 10:45
Zaila da hiri oso bat bidegorrien bidez konektaturik egotea. Bidegorriak ondo planifikatu behar dira.
ErantzunHiruket 16.06.2014 10:43
Nire iritziz, kalitatea kantitatea baino garrantzitsuagoa da. Hain zuzen, bidegorrien arazo nagusia mantenua da.Adibidez, nik behin istripua eduki nuen lurrean motorr olioa izateagatik
ErantzunIdoia Elgezabal 16.06.2014 10:42
Broma da eh.. :))))))))))
ErantzunItziar 16.06.2014 10:42
Bizikleta hartzea errazagoa izan beharko litzateke, herriko edozein puntutik gai izan beharko ginatekelako erdigunera edota nahi dugun lekura heltzeko. Hori bidegorri gehiago jarriz lortuko litzateke.
ErantzunDavidCollem 16.06.2014 10:41
Nire ustez Bilbo da bidegorri onenetakoak dituena
ErantzunIdoia Elgezabal 16.06.2014 10:41
Nire ustez oso polital dira.
ErantzunGora bihotzak 16.06.2014 10:40
ez dut uste politikarekin zerikusia dutenik
ErantzunKatxiporreta 16.06.2014 10:40
Herri batzuetan nahiko hedatuta daude bidegorriak, baina Bilbon adibidez nahiko zaila da leku guztietara ailetgatzea.
Publish
😉😐😡😈😯😛😳😮😆💡😀👿😥😎😕

Artxiboak

Iruzkin berriak

Etiketak

Aza 15 2012

Bizkotxoaren errezeta: “Ane eta Katalinen bizkotxoa”

 

Aurtengo lehenengo kafe solasaldiak, “jai-zubiak, egoki?” izenburupean egin digutun biak, hain zuzen, oso arrakastatsuak izan direla ez dago ukatzerik. Eta badirudi bertan, kafearekin batera, dastatzeko izan dugun bizkotxoak ere egundoko arrakasta izan duela, behin eta berriro eskatu baitigute batzuk errezeta. Hemen da, beraz, errezeta hori, ea besteren bat ere bizkotxoa egitera animatu eta gonbidatzen gaituen zatitxo bat dastatzera!

ANE ETA KATALINEN BIZKOTXOA

OSAGAIAK (Gutxi gorabeherakoak, guk ez baititugu oso zorrotz neurtzen!)

–         4 arrautza.

–         400 gr. azukre.(gehi beste ehun gr. azukre-hauts, pastelari gainetik jartzeko)

–         40gr. gurin.( gehi apur bat gehiago, moldeari barrutik igurzteko)

–         200 ml. esnegain.

–         200 ml. esne.

–         Kopatxo bat “KARPI” likorea( edo Cointreau,Triple Sec,…laranja likorea, alegia)

–         Mandarina (edo laranja) baten azal birrindua (madarina  laurdenaren azala edo)

–         400 gr. Irin (“indar-irina” bada, hobe).(gehi  beste apurtxo bat, moldea barrutik hautseztatzeko).

–         Sobretxo bat legamin eta goilaratxo erdi bikarbonato (edo gaseosa-hauts.)

EGITEKO MODUA:

Prestaketan hasi aurretik, komeni zaigu labea berotzen jartzea; 170-180 gradutara.

Lehenengo eta behin, arrautzen zuringoak  bereiztu egingo ditugu, eta ondo irabiatuko ditugu, harrotu arte.

Jarraian, gorringoak ere gehituko ditugu; bai eta azukrea, likorea, gurin urtua, esnegaina, esnea eta mandarina-azal birrindua ere. Dena ondo nahasten joango gara “barilla-irabiagailu” batekin.( nik nahiago dut eskuz, irabiagailu elektrikoz baino, baina zuek ikusi).

Aparte, irinari legamina eta bikarbonatoa nahastuko dizkiogu.( ez dago soberan aurretik irina iragazkitik pasatzea).

Segidan, apurka-apurka gehitu behar zaio irina aurretik prestatutako nahaski edo oreari barillarekin(edo irabiagailuarekin), eta ondo nahastu.

Ondoren, gurin eta irin apur batez igurtzi-hautseztatu dugun modean isuriko dugu orea, eta labera eroango dugu. 30-40 minututan prest egon litekeela esango nuke nik, beti ere suaren arabera. Ohartxo bat: berotu ahala, erdialdetik harrotzen hasten bada, beroegi dagoen seinale, eta hobe duzue sua pixka bat moteldu. Alboetatik harrotu eta erditik behean geratzen bada, berriz, su motelaren seinale; hobe duzue pixka bat bizitu.

Eginda noiz dagoen jakiteko, orratz luze edo ganibet fin bat zaztatu diezaiokezue trabesean, eta siku ateratzen bada, eginda dago; bustita edo ore apur bat itsatsita duela ateratzen bada, berriz, oraindik denbora gehixeago beharko du.

Labetik atera, eta hoztu denean, moldetik atera, eta azukre-hautsez  ondo estali gainetik.

Zuek erabaki zerekin (eta norekin) lagundu dastatzeko. On egin!     

Iruzkinak

fabian
16 azaroa, 2012

(Jarri “Dona-dona Katona” soinua)

Oso goxo bizkoxo,
kattalin pinpirin,
ane piper min.

Mundiala pastela,
Josemariren mantela,
eta neure sabela.

Eako hirukote, mila esker,
ea baden mila bider
izateko mila plazer!

ane eta katalin
17 azaroa, 2012

mila esker, Fabian!
baietz hurrengoan be
gure pastela jan!

mm
6 otsaila, 2017

Pastela ederra atera zaigu Maddi eta Eleneri. Sukaldari ederrak bait gaude eginak

mm
6 otsaila, 2017

Dudarik gabe, errezeta liluragarria da hau. Prestatu ondoren, probatu eta zirrarak sartu zaizkit barrura, LILURAGARRIIAA!!!!

mm
6 otsaila, 2017

KAKA zaporea du